The Best of it All
Foto: Sten Dereman

Går du i trean? Älskar du att sjunga? Skulle du vilja gå på en skola där musik står på schemat varje dag?

I Brunnsbo Musikklasser ägnar vi oss åt sång, gehörslära, röstvård, musiklyssnande, musikhistoria och allmän musiklära. Att sjunga tillsammans i kör är en viktig del av skolarbetet. Dessutom gör vi mängder av framträdanden, skivinspelningar, resor och samarbeten med större kulturinstitutioner som GöteborgsOperan.

På Brunnsboskolan finns idag musikklasser från skolår 4 till 9, en klass i varje skolår. Varje år antas 25-30 elever till skolår 4. Kursplanen i andra ämnen är den samma som för vanliga klasser, och musikklasseleverna har samma möjlighet som andra att söka till gymnasiet.

Alla elever som går i skolår 3 och tillhör Göteborg, Ale, Härryda, Kungälv, Mölndals, Partille och Öckerö kommuner kan söka. Elever från andra kommuner behöver ett intyg som visar att hemkommunen erlägger fastställd avgift för skolgång i musikklasserna.

Prövning för antagning till skolår 4 sker under vårterminen 2014. Eleverna prövas individuellt när det gäller allmän musikalitet, i första hand gehör, sångröst, rytmsinne och tonträffning. Tid för antagningsprovet meddelas så snart anmälningarna behandlats. Efter provsjungningar under våren antas 25-30 elever till år 4 med start hösten 2014.

Har du frågor, hör av dig till Kicki Rosén Bejstam, musikalisk ledare, på 031-366 86 66.

Ladda hem Brunnsboansökan2014  Sista anmälningsdag är 7 februari 2014.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s